Over Cinetoko

Cinetoko, een initiatief van Motoko, organiseert sinds 2008 thematische filmavonden in Den Haag. Gastsprekers, bewegend beeldmakers op het grensgebied van autonome en toegepaste kunst, geven een lezing over hun eigen werk.

Het uitgangspunt van Cinetoko is om lokaal en landelijk talent in de schijnwerpers te zetten en een uitwisseling op gang te brengen met de Haagse film- en animatiescène.

Met onze avonden willen we Haagse creatieven inspireren en persoonlijk in contact laten komen met grensverleggende filmers, animatoren en documentaire makers. Daarnaast zien we Cinetoko als de Haagse ontmoetingsplek voor Haagse filmmakers om op de hoogte te blijven van elkaars werk en van de ontwikkelingen op audiovisueel gebied.

Een greep uit de lijst gastsprekers uit het verleden zijn: Floris Kaayk (Oscar inzending 2011, categorie Beste Korte Animatiefilm), Hisko Hulsing (Oscar inzending 2013, categorie Beste Korte Animatiefilm), Job Joris en Marieke (Oscar inzending 2014, categorie Beste Korte Animatiefilm), Sander van de Pavert LuckyTV (bekend van De Wereld Draait Door) en nog veel en veel meer.

Cinetoko wordt ondersteund door Gemeente Den Haag, Korzo Theater en Motoko animation & motion design.